Loopbaanmonitor
Medisch Specialisten

De Loopbaanmonitor Medisch Specialisten is een initiatief van de Federatie Medisch Specialisten, Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) en De Jonge Specialist (DJS).

Federatie Medisch Specialisten

De Federatie staat voor 23.000 toegewijde dokters in ziekenhuizen en instellingen. Dag in dag uit werken zij aan het leveren van de beste zorg aan de patiënten. Wij verenigen alle 32 specialismen, ondersteunen bij de uitoefening en ontwikkeling van het vak en spreken met één krachtige stem in politiek en samenleving. Samen gaan we voorop in vernieuwing zodat 17 miljoen Nederlanders kunnen rekenen op de beste zorg ter wereld.

www.demedischspecialist.nl

Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD)

De LAD is met 33.000 leden de grootste werknemersorganisatie voor alle (aankomende) artsen in dienstverband – van coassistent tot aios, van medisch specialist tot huisarts en van jeugdarts tot specialist ouderengeneeskunde. Daarnaast behartigt de LAD de belangen van een aantal aanverwante beroepsgroepen: klinisch chemici, klinisch fysici, klinisch technologen en (ziekenhuis)apothekers. De LAD vertegenwoordigt haar leden aan diverse cao-tafels.

www.lad.nl

De Jonge Specialist (DJS)

DJS is er voor startende basisartsen, arts-onderzoekers, anios en aios (in opleiding tot medisch specialist, ziekenhuisapotheker, klinisch chemicus en klinisch fysicus). DJS zet zich in voor het verbeteren en continu waarborgen van de kwaliteit en toegankelijkheid van de medische vervolgopleidingen. Daarnaast maakt ze zich hard voor goede arbeidsvoorwaarden en een stevige (arbeids)positie van a(n)ios. DJS vertegenwoordigt daarmee de stem van jonge artsen in Nederland en Europa richting politiek, beroepsverenigingen, zorginstellingen en de maatschappij.


www.dejongespecialist.nl

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.